Saggas va gestionar 1,31 milions de tones de GNL en 2020

La planta va iniciar les operacions de small scale durant l’exercici passat.

La planta de regasificació de Sagunt ha gestionat un total de 1,31 milions de tones de GNL (gas natural liquat) en 2020. En concret, durant l’exercici passat, Saggas va descarregar 1.313.818 tones de GNL, amb una producció total de 20.072 GWh. Aquestes dades suposen que Saggas ha regasificat el 8% del GNL introduït en el sistema gasista espanyol.

En total, en 2020, Saggas ha descarregat 21 vaixells procedents, en la seva major part, de països com Nigèria, Qatar, els Estats Units, Rússia, Algèria i Trinitat i Tobago. Així mateix, la planta ha carregat 7.179 camions cisterna, amb un total de 134.941 tones de GNL.

En 2020, Saggas va iniciar les operacions de small scale amb la càrrega de 7.413 m3 de GNL en el vaixell Coral Fraseri. Aquest servei de càrrega de GNL a petita escala està dirigit a vaixells de menor grandària que actuen com a embarcacions de subministrament d’aquest combustible a altres vaixells o a plantes de GNL més petites.

Així mateix, la planta va participar en l’última fase del procés de transformació de la planta de regasificació flotant FSRU LNG Croatia que va entrar en operació comercial el passat 1 de gener a l’illa croata de Krk. En concret, Saggas va desenvolupar les operacions de gassing up i cooldown que van consistir a desplaçar el nitrogen dels 4 tancs de vaixell per gas natural per a, posteriorment, refredar un dels seus tancs amb GNL.