Saggas participa com a jurat en el marc de l’Acceleradora de EIT Climate-KIC

Aquesta setmana s’han donat a conéixer els guanyadors de la Convocatòria Oberta organitzada per l’Acceleradora de EIT Climate-KIC, celebrada el passat 3 de setembre, en col·laboració amb la Fundació Valenciaport i l’Autoritat Portuària de València, en la qual Saggas va participar com a jurat.

L’objectiu de la convocatòria era co-finançar dues start-ups orientades a la millora de la sostenibilitat en el sector logístic-portuari en les diferents fases del Programa d’Acceleració d’Empreses dissenyat per EIT Climate-KIC.

Les iniciatives seleccionades per a rebre aquestes ajudes han sigut les presentades per les start-ups Greenovation i SOLUM. Greenovation, spin-off desenvolupada pel grup Greenb2e, ha desenvolupat una plataforma que permetrà certificar, en les futures instal·lacions d’energies renovables a implementar en el port de València, qualsevol mesura susceptible de valoració energètica a través de la tecnologia blockchain. Per part seua, SOLUM, ha desenvolupat un paviment fotovoltaic que genera energia solar gràcies a les cèl·lules solars monocristalinas integrades en la seua estructura, ajudant a reduir les emissions de CO2 generant energia neta.

Els dos reptes presentats a aquesta convocatòria van ser definits pel Grup de Sostenibilitat del Comité d’Innovació del clúster de Valenciaport, del qual forma part Inés Picazo, Cap de Medi Ambient i Sostenibilitat de Saggas, que a més va actuar com a jurat del procés de selecció de les dues start-ups guanyadores, juntament amb representants d’importants institucions europees en matèria d’Innovació i Tecnologia, de la Universitat Politècnica de València, de la Universitat de València, grans entitats empresarials i de finançament.

Aquestes ajudes s’emmarquen en la iniciativa #SuperLabPorts, primer Hub especialitzat en innovació i emprenedoria en acció climàtica per al sector marítim-portuari, que té com a vocació ser l’espai de trobada entre els diferents agents que componen tant la indústria com l’ecosistema innovador i emprenedor.