Saggas inicia el servei de small scale

La planta de regasificació de Sagunt ha iniciat la nova activitat de càrrega de GNL en vaixells de xicoteta grandària (operacions small scale). El vaixell Coral Fraseri, amb una capacitat de 10.062 m3, va finalitzar la setmana passada la càrrega de 7.431 m3 de GNL en les instal·lacions de Saggas.

Es tracta de la primera vegada que la planta ofereix aquest servei de small scale o càrrega de GNL a xicoteta escala, dirigit a vaixells de menor grandària que actuen com a embarcacions de subministrament d’aquest combustible a altres vaixells o a plantes de GNL més xicotetes.

Saggas participa en el projecte europeu Hive2 amb un projecte d’adaptació del seu moll per a poder atendre càrregues de GNL a vaixells encara més xicotets que el Coral Fraseri. Aquest projecte, liderat per Ports de l’Estat i coordinat per Enagás, té per objectiu impulsar el subministrament de GNL com a combustible mitjançant la creació d’una cadena logística, integrada, segura i eficient en l’àmbit del transport marítim en la Península Ibèrica.