Saggas ha produït més de 500 milions de MWh des de la seva posada en funcionament

La planta de regasificació de Sagunt ha atès 871 vaixells en els seus 15 anys d’operació comercial.

Avui es compleixen 15 anys des de l’entrada en operació comercial de la planta de regasificació de Sagunt. Durant aquest període, Saggas ha prestat un servei ininterromput que ha ajudat a assegurar el subministrament de gas natural al sistema gasista nacional i, en particular, a un punt de gran consum com la Comunitat Valenciana.

Durant aquests quinze anys la planta ha descarregat 811 vaixells metaners, amb un total de més de 37 milions de tones de GNL gestionades i una producció superior als 500 milions de MWh. En aquest període, la planta també ha carregat més de 75.000 camions cisterna destinats fonamentalment a satisfer les necessitats de clients industrials, subministrament de vaixells, estacions de servei de GNL i també per a l’ús domèstic. Així mateix, des de març de 2013, data en la qual es va autoritzar aquesta operació, la planta ha realitzat 60 operacions de càrrega de GNL a vaixells, un total de prop de 2,5 milions de tones d’aquesta font d’energia.

La Unió Europea considera al gas natural com un actiu fonamental per a la transició cap a una economia baixa en carboni. Per això, en l’actualitat, la planta es troba immersa en projectes internacionals per a avançar cap a aquest objectiu. Entre ells destaca el projecte LNGHive 2: Infrastructure and Logistics Solutions cofinançat pel mecanisme Connectar Europa (CEF) de la Comissió Europea, que li permetrà oferir el servei de bunkering i contribuir al compliment de les Directives Europees que promouen l’ús de combustibles alternatius com el GNL en el transport marítim en substitució d’uns altres més contaminants.

Recentment, la planta s’ha adherit al projecte Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0). Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, PNUMA, l’objectiu del qual és reduir les emissions de metà un 45% per a l’any 2025 i entre un 60 i un 75% en 2030. Saggas va ser una de les 62 primeres empreses de tot el món a adherir-se.