Saggas càrrega el primer vaixell que funcionarà com regasificadora flotant a Alemanya

La planta de regasificació de Sagunt ha sigut l’encarregada de realitzar l’operació de càrrega al Hoegh Esperanza, el vaixell que funcionarà com FRSU en Wilhelmshaven, en el nord del país.

La planta de regasificació de Saggas, a Sagunt, ha realitzat la càrrega de 167.000 m³ de gas natural liquat (GNL) al Hoegh Esperanza, el primer vaixell que funcionarà com a Planta Flotant d’Emmagatzematge i Regasificació o FSRU (Floating Storage and Regasification Unit per les seues sigles en anglés) a Alemanya.

Després de carregar a Sagunt, el Hoegh Esperanza ha arribat al port de Wilhelmshaven (Alemanya), amb el que la terminal de Sagunt ja està contribuint a reforçar la seguretat de subministrament energètic del país.

Tal com ha indicat Rosa Nieto, directora de serveis tècnics d’Enagás Transport ei actual presidenta de Saggas, “l’operació que s’està duent a terme a Sagunt és una mostra més de la capacitat del Sistema Gasista espanyol per a contribuir a garantir el subministrament de gas natural de manera solidària a Europa”.

Garantia de subministrament energètic

Espanya compta amb un dels subministraments més diversificats del món. Gràcies a les sis plantes de GNL en operació amb les quals compta el Sistema Gasista (Sagunt, Mugardos, Barcelona, Bilbao, Cartagena i Huelva), els preus del gas natural a Espanya s’han situat entre els més baixos de tota la Unió Europea des que va esclatar la guerra d’Ucraïna.

Les infraestructures gasistes espanyoles continuen operant amb una disponibilitat del 100%, la qual cosa permet continuar reforçant la seguretat de subministrament d’Espanya de cara a l’hivern i contribuir a la d’altres països europeus, en un context internacional marcat per la guerra d’Ucraïna i la volatilitat dels mercats.