Saggas aconsegueix la màxima calificació en el seu pla de reducció d’emissions de metà

Nacions Unides reconeix el pla presentat per la planta dins del projecte OGMP 2.0 amb el guardó “Gold Standard”, la màxima valoració possible.

València, 8 de novembre de 2021.- En el marc del compromís que manté Saggas amb el medi ambient, recentment Nacions Unides, a través el seu programa per al medi ambient PNUMA, ha atorgat el distintiu “Gold Standard” al pla de reducció d’emissions de metà presentat per la planta dins del projecte OGMP 2.0.

Aquest nou reconeixement a nivell internacional suposa que les accions contemplades en el pla són sòlides i s’ajusten als objectius proposats de disminució de les emissions de metà de Saggas: un 45% menys en 2025 respecte a les de 2015.

El reconeixement s’emmarca en el primer informe de l’Observatori Internacional d’Emissions de Metà, IMEO, dependent del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), amb el suport de la Unió Europea. L’informe de IMEO ha sigut llançat coincidint amb la Cimera del G20 i la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP26 a Glasgow. Mitjançant aquest observatori, es pretendre millorar la precisió dels informes i la transparència pública de les emissions d’aquest gas, responsable d’almenys una quarta part del calfament climàtic actual.

OGMP 2.0

En 2020 Saggas va ser una de les primeres 62 empreses de tot el món a adherir-se de manera voluntària al programa Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0), una iniciativa impulsada pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, PNUMA, i que forma part de l’Estratègia de la Comissió Europea per a la reducció de les emissions de metà. A través de la millora del reporte de les dades, OGMP 2.0 pretén reduir les emissions de metà un 45% per a l’any 2025, i entre un 60% i un 75% en 2030.