Saggas participa en la jornada anual del Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental

El passat 29 de setembre va tindre lloc la jornada anual del Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental que, en aquesta ocasió, s’ha celebrat de manera telemàtica. L’esdeveniment, que va estar presidit per la presidenta de l’entitat empresarial de la comarca, Cristina Plumed, i el president del Comité del Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental i director general de Saggas, Santiago Álvarez, va comptar amb la participació d’al voltant de mig centenar de persones.

Durant la jornada, moderada per Elisa del Río, directora de l’àrea tècnica de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), es va aprofundir en la importància del lideratge i del compromís compartit de les diverses administracions, les empreses i la ciutadania per a lluitar contra el canvi climàtic. En concret, l’esdeveniment va comptar amb les ponències de María Mendiluce, directora general en el Consell Empresarial Mundial per al Desenvolupament Sostenible; Jesús Linares, fundador i president de SUSTENTA, guardonat amb el premi dels New York Awards 2019 “Ambaixador Mundial del Canvi Climàtic”; i Ana Oregi, segona tinenta d’alcalde, regidora del Departament de Territori i Acció pel Clima i presidenta del Centre d’Estudis Ambientals de l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz; i va ser clausurat per Darío Moreno, alcalde de Sagunt.

El Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental és una iniciativa que es va llançar fa un any per a ser un lloc de debat sobre el canvi climàtic que permeta generar mesures a nivell local per a poder mitigar-ho. Tal com ha explicat la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed, “a més d’acostar la sostenibilitat ambiental al territori, a les nostres empreses, és essencial que elles se senten partícips, siga com siga la seua grandària. Si hui aconseguim fer reflexionar a les empreses sobre sostenibilitat ambiental i que la tinguen en compte en el seu procés de presa de decisions, estarem satisfets amb aquest assoliment i podrem continuar treballant en aquesta transformació, que només es pot produir des de la consciència”.

Per part seua, Santiago Álvarez, president del Comité del Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental ha recordat que aquest fòrum “és un lloc comú per a poder dur a terme un debat i proposar accions en pro del nostre entorn, que és on realitzem la nostra activitat, que ens permeten aconseguir tindre un compromís amb ell i conéixer les seues necessitats”. El Fòrum ASECAM de Sostenibilitat Ambiental compta amb tres grups de treball centrats en diferents temàtiques: mobilitat, economia circular i absorcions.