Saggas ha evitatat l’emissió de més de 46.000 tones de CO2e en 2021

Aquesta reducció es deu a les mesures implementades en el marc de l’Estratègia de Carboni de la planta.

Aquestes mesures també han permés l’exclusió de Saggas del Règim de Comerç de Drets d’Emissió per al període 2021 – 2025.

En el marc de la seua política de RSC, Saggas ha col·laborat amb 30 iniciatives de l’entorn de Sagunt en àmbits com a cultura, esport, acció social, medi ambient i dinamització de l’entorn.

 València, 29 de juliol de 2022.- La planta de regasificació de Sagunt ha evitat l’emissió de 46.332 tones de CO2e durant l’any 2021. Aquesta reducció ha sigut possible gràcies a la posada en marxa d’importants mesures d’eficiència energètica en el marc de l’Estratègia de Carboni de la planta. El nou Pla Estratègic del Carboni per al període 2021-2026 està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Les mesures implementades han permés l’exclusió de Saggas del Règim de Comerç de Drets d’Emissió per al període 2021-2025, fita que representa un important avanç en el compromís de la planta amb la reducció de la seua Petjada de Carboni.

Així mateix, en 2021 el pla de reducció d’emissions de metà presentat per Saggas en el marc del programa Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0) va obtindre el distintiu “Gold Standard” per part de Nacions Unides. Aquest reconeixement a nivell internacional suposa que les accions contemplades en el pla són sòlides i s’ajusten als objectius proposats de disminució de les emissions de metà de Saggas: un 45% menys en 2025 respecte a les de 2015.

Compromís amb l’entorn

Durant l’exercici 2021, Saggas ha col·laborat amb 31 iniciatives a l’entorn de Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre, emmarcades en la política de Responsabilitat Social Corporativa de la planta, que se centra en cinc àmbits: cultura, esport, acció social, medi ambient i dinamització de l’entorn.

En concret, l’exercici passat, Saggas va donar suport a diverses iniciatives que fomenten la cultura i/o tradicions de Sagunt. Així mateix, ha secundat diferents esdeveniments esportius oberts al públic i contribuït al foment de l’esport base amb el suport a diversos clubs esportius de Sagunt. En l’àmbit de l’acció social, Saggas ha mantingut la seua col·laboració amb el Centre Solidari d’Aliments de Sagunt. En el terreny mediambiental, en el marc del conveni que la planta manté amb la Generalitat Valenciana a través del CEACV, la planta ha col·laborat en la construcció d’un nou observatori d’ocells en la Marjal dels Moros per al gaudi de les persones que visiten aquest parc natural.

Per a més informació, pots consultar la memòria de RSC de la planta en el següent enllaç: https://www.saggas.com/va/sala-premsa/memoria/