Saggas col·labora en la construcció d’un nou observatori d’aus en la Marjal dels Moros

Saggas ha col·laborat en la construcció d’un nou observatori d’aus situat en la partida de Fanegas en la Marjal dels Moros. La inauguració d’aquesta nova infraestructura va tindre lloc divendres passat i va comptar amb l’assistència del director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, el director general de Medi Ambient, Raúl Mèrida, el director general de Saggas, Santiago Álvarez, i la cap de medi ambient i sostenibilitat de la planta, Inés Picazo.

La construcció d’aquest nou observatori s’emmarca en el conveni de col·laboració que Saggas manté amb la Generalitat Valenciana, a través del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). Aquest acord, subscrit per primera vegada en 2018 i prorrogat en 2022, té com a objecte la contribució amb equipaments per part de Saggas per a millorar les infraestructures d’ús públic d’aquest parc natural que es va veure afectat per un incendi, així com la cooperació entre personal de totes dues entitats per a la realització de programes d’educació ambiental.

Des de la posada en marxa d’aquest conveni, Saggas ha col·laborat a reparar i millorar notablement la dotació d’elements d’ús públic en l’itinerari principal. L’observatori inaugurat aquest divendres és una infraestructura completament nova situada en un lloc idoni per a l’observació de les aus aquàtiques. La Marjal dels Moros és un enclavament de gran valor ambiental, patrimonial i estratègic que forma part de la Xarxa Natura 2000 i és considerat com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus.