El pla de reducció d’emissions de metà de Saggas obté el distintiu “Gold Standard” per tercer any consecutiu

Nacions Unides, a través del seu programa per al medi ambient PNUMA ha concedit al pla de reducció d’emissions de metà de Saggas el distintiu “Gold Standard”, per tercer any consecutiu.

Aquest distintiu acredita que les accions contemplades en el pla proposat per Saggas en el marc del projecte OGMP 2.0 són sòlides i s’ajusten a l’objectiu proposat: reduir les seues emissions de metà un 45% en 2025 respecte a les registrades en 2015. El reconeixement s’emmarca en el tercer informe de l’Observatori Internacional d’Emissions de Metà, IMEO, que va ser presentat durant la celebració de la COP28.

En 2020, Saggas va ser una de les primeres 62 empreses de tot el món a adherir-se de manera voluntària al programa Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0), una iniciativa impulsada pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, PNUMA, i que forma part de l’Estratègia de la Comissió Europea per a la reducció de les emissions de metà. A través de la millora del reporte de les dades, OGMP 2.0 pretén reduir les emissions de metà un 45% per a l’any 2025, i entre un 60% i un 75% en 2030.

Registre de la Petjada de Carboni

Així mateix, Saggas ha complit 10 anys consecutius (2013-2022) registrant la seua petjada de carboni en l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, obtenint en 2022 el segell Calcule i Reduïsc, estant en tràmits la seua compensació.